fbpx

People Tree on todellinen reilun kaupan ja luomumuodin edelläkävijä maailmalla! People Tree syntyi yhden naisen rakkaudesta kauniisiin vaatteisiin sekä ympäristöasioihin. Brittiläinen Safia Minney aloitti 1990-luvulla ympäristöjärjestön, joka sittemmin laajentui reilun kaupan vaateyritykseksi.

Lue lisää

Yritys valmistaa tuotteensa pääosin Aasiassa (Nepal, Intia ja Bangladesh) sekä koruja Keniassa. People Tree pitää yhtä tärkeänä panostaa niin toimintansa ympäristövaikutusten minimoimiseen, sosiaalisiin näkökulmiinkin kuin vaatteiden ulkonäköön. People Tree on viime vuosina työskennellyt maailmankuulujen suunnittelijoiden, kuten Peter Jensen, Bora Aksun, Thakoonin, Sam Ubhin, Zandra Rhodesin sekä Orla Kielyn kanssa ja valmistanut maailman ensimmäiset reilun kaupan design-vaatteet.

Reilussa kaupassa käytetään pitkiä kauppasuhteita ja reilun palkan sekä muiden etujen (terveydenhuolto, koulut ja päivähoito lapsille, ammattikoulutus, eläkejärjestelmät ja pienlainajärjestelyt) avulla kylissä asuvien perheiden on mahdollista elättää itsensä omalla asuinalueellaan; vanhemmat voivat kouluttaa lapsensa ja yhteisöt voivat ylläpitää perinteisiä taitojaan sekä kulttuuriaan. Lisäksi People Tree maksaa luomupuuvillan viljelijöille sekä vaatteiden valmistajille ennakkomaksun, jolla tuottajat voivat hankkia materiaaleja sekä aloittaa valmistuksen. Kun massamuodissa mallisto saattaa olla kaupan hyllyllä 6 viikon kuluttua suunnittelusta, reilun kaupan muodissa tuo sama aika on 1 vuosi. Pienimmillä käsityöläisillä ei ole käytössään huippuluokan koneita, eli valmistus on hitaampaa ja he vaativat paljon koulutusta vaatteiden suunnittelijoilta vaikeimmissa leikkauksissa ja yksityiskohdissa. People Treen suunnittelijat käyttävätkin monta kuukautta vuodesta käsityöläisten kouluttamiseen paikan päällä niin kyseisen malliston yksityiskohdista kuin tuotesuunnittelussa ja laatuasioissa. Lisäksi People Tree kampanjoi kansainvälisen kaupan epäkohtia; huonoja työoloja, matalia palkkoja sekä lapsityövoimaa vastaan. Safia Minney on osallistunut mm. G8-maiden kokouksiin eettisen kaupan edustajana ja hänet on palkittu useasti maailman esimerkillisimpien sosiaalisten yrittäjien joukossa.

People Tree on työskennellyt 25 vuotta rakentaakseen täysin reilun kaupan periaatteille sekä ympäristöarvoille perustuvan tuotantoketjun, joka ulottuu materiaalien valmistuksesta (luomupuuvillan kasvatuksesta), värjäyksestä ja käsittelystä tuotteiden ompeluun sekä kuljetuksiin. Yritys on kansainvälisen reilun kaupan kattojärjestön WFTO:n jäsen ja tuotteet ovat myös Fair Trade Internationalin sertifioimia. Intiassa valmistetut vaatteet ovat reilun kaupan luomupuuvillaa ja niissä on niiden ympäristöystävällisyydestä kertova Soil Association -luomumerkki (Global Organic Textile Standards –sertifikaatti). Merkki takaa, että kaikki (prosessit, kemikaalit) tuotteen valmistuksessa kuitujen kasvatuksesta niiden prosessointiin ja kuljetuksiin on hyväksytty luonnonmukaisten tekstiilien standardissa. Vaatteiden napit on valmistettu maatuvista luonnon raaka-aineista (puu, siemenet jne.) ja mm. vaatteiden printit tehdään tummalla vaaleammalle pohjalle, koska niissä ei haluta käyttää myrkyllistä plastisolia. Kankaita ei myöskään kloorivalkaista, koska halutaan välttää työntekijöiden altistumista myrkyllisille dioksiineille.

Bangladeshissa People Tree-vaatteet valmistetaan syrjäisissä maaseutukylissä, joissa ihmisillä on todella vaikeaa löytää töitä. Hidastaakseen maaltamuuttoa ja kaupungistumista People Tree tuottaa vaatteensa tavalla, joka osallistaa mahdollisimman monta käsiparia; kankaat kudotaan ja värjätään käsin, niissä on yksityiskohtia ja kirjailuja sekä painokuvioita, joissa voidaan hyödyntää perinteisiä menetelmiä. Massatuotetun topin voi valmistaa tehtaassa n. 10 minuutissa, mutta käsityönä siihen menee kirjailuineen kaikkineen 1-3 päivää!

Kurkista valikoimaa!

Valitun kaltaisia tuotteita ei löytynyt.

Seuraa meitä

© Nostalgiatalo Oy 2022 Y-tunnus: 3109516-1

Fredrikinkatu 16, 00120 Helsinki