fbpx

Nancy Mac on boutique-vaatemerkki Iso-Britanniasta, jonka ovat perustaneet siskokset Hannah ja Sarah McMahon. Merkki suunnittelee ja valmistaa vintage-inspiroituja vaatteita.

Lue lisää

Nancy Mac valmistaa kaksi omaa mallistoa vuosittain, joita myydään itsenäisissä boutique-liikkeissä ja ’lifestyle’ postimyyntiyrityksissä Iso-Britanniassa. Merkki myös tekee yhteistyöprojekteja eri tahojen kanssa, kuten esimerkiksi vintage-mekkoja V&A couture näytökseen, tai käsityönä painettuja silkkikimonoja Royal Academylle.

Vaatteet valmistetaan Vietnamissa.

Maa valittiin, koska vaatteiden tekoon tarvittavia kirjailutaitoja ei yritykseltä itseltään löytynyt Englannissa, ja Aasiassa paljon matkustaneena he tiesivät, että Vietnamista näitä taitoja löytyy. Monia vaihtoehtoja tutkittuaan yritys päätyi perustamaan 5-10 naisen yhteisön vuonna 2001, koska tämä lähestymistapa vastasi parhaiten yrityksen tarpeita ja visiota oman työhuoneen jatkeesta. Isoja tehtaita ei haluttu käyttää. Yhteisön pitäminen pienenä auttoi Nancy Macia alusta alkaen luomaan työolosuhteet ja eetoksen joihin he olivat itse tyytyväisiä.

Työtila on johtajan kodin tontilla ja tarjoaa naisille turvallisen, yhteisöhenkisen, reilun ja ystävällisen työympäristön. Suuri osa työntekijöistä on ollut mukana alusta saakka, ja moni palaa vaikkapa äitiysloman jälkeen. Naisille maksetaan reilu palkka, ja he saavat halutessaan tehdä ylitöitä jos niitä on tarjolla. Yhteisöllä on oma koulutusohjelmansa, jossa perustettaessa opitut taidot siirretään uusille työntekijöille.

Vegaanit huomiokaa, että joissain Nancy Mac tuotteissa saattaa olla silkkiä – tämä on ilmoitettu erikseen tuotteen kuvauksessa.

 

Kurkista valikoimaa!

Näytetään kaikki 84 tulosta

Seuraa meitä

© Nostalgiatalo Oy 2022 Y-tunnus: 3109516-1

Fredrikinkatu 16, 00120 Helsinki